Волонтирај

Почетна / Волонтирај

СТАНИ ВОЛОНТЕР

Our operations are based solely on volunteer based, we don’t have paid stuff and everything we do is to help improve our animal welfare in our country North Macedonia!

Секојдневните обрски кои ние ги имаме во нашата организација се:

  • Чистење на боксовите
  • Помош при вдомување
  • Едукација на јавността
  • Шетање на кучиња/ хранење / дресура
  • Социјализација на животни
  • Бањање на животни
  • Дочек на посетители на прифатилиштето
  • taking dogs/cats to the vets and driving them to our place
  • fundraising
  • putting posts up on social media

Доколку немате проблем да ги извршувате горе наведените обврски слободно контактирајте не

ЧПП за Волонтери

ЗГРИЖИ ЖИВОТНО

Згриживањето е главен дел од процесот на спасување на животни. Еве зошто:

Грижувањето ја зголемува шансата животното да се вдоми. Животните кои се згрижени имаат тенденција да бидат помалку стресни, подобро социјализирани и имаат помали шанси да се разболат, за разлика од животните во прифатилиштата. Доколку згрижите животно можеби ќе бидете први кои ќе ги научите на основите манири и дресури.

Згрижувањето ги чува животните надвор од пансиони и стационари што можат да бидат многу стресни поради бучава, бариери, недостаток на соодветно вежбање итн.

Домашни миленици на кои можеби не им одговара животот во прифатилиште, имаат шанса да бидат здрави и среќни. Исто така, им помага на потенцијалните вдомувачи да видат каква личност има животното во домот.

Некои животни не се подготвени да бидат вдомени веднаш. Покрај тоа што им треба дополнителна љубов и грижа, тие треба да научат да им веруваат на луѓето и да живеат во човечка околина. Згрижувачите им помагаат на овие животни со тоа што им даваат привремен дом сè додека животното не биде подготвено за вдомување.

Чувството да згрижиш животно те прави да се чувствуваш добро, а вашето згрижено животно ќе биде среќно, здраво и социјализирано.

DONATIONS

We relay only on individual donations that our volunteers have a very hard time to fundraise for. If you want to join and help our team in any way, please contact Us for more details.

mk_MKMacedonian